Witam was serdecznie,
Kochani mam nastepujacy problem mianowicie mam mnostwo numerów firm w katalogu posortowane - nazwa , strona www, numer tel i email.
Chcialbym aby duplikaty sie pojawialy, np, ten sam numer gdziekolwiek w kolumnie z 1200 wpisow jezeli sa duplikaty 2 takie same numery aby to poprostu sie wyswietlilo na czerwono czy zostalo oznaczone, probowalem z gemini to rozgryzc lecz nie bylem w stanie prosilbym bardzo o pomoc.
Czyli z jednej kolumny aby sprawdzilo wszystkie numery i oznaczylo te ktore sie duplikują bardzo prosze o pomoc.
PS. Jezeli ktos potrzebuje cegły pełnej czerwonej to w ramach odwdzieczenia moge dac najlepsza cene na polskim rynku przy jednej z najlepszych jakosci.
Pozdrawiam was i zycze milego dnia, tym co sie udziela bardzo dziekuje
Prosze pomożcie, wyodrębnianie duplikatów
-
Prosze pomożcie, wyodrębnianie duplikatów
Ostatnio zmieniony czw wrz 19, 2024 11:27 am przez Jan_J, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięcie ikony [radioactive]
Powód: usunięcie ikony [radioactive]
OpenOffice 3.2 , windows 11
Re: Prosze pomożcie, wyodrębnianie duplikatów
Przede wszystkim podawaj prawdziwe dane o używanym oprogramowaniu. Apache OpenOffice 3.2 od dawna jest nieaktualny, obecnie najnowsza wersja to 4.1.15. Ale jest jeszcze równolegle używany LibreOffice, w którym ostatnia wersja stabilna to 24.8.1. Opiszę to dla Apache OpenOffice.
- Zaznacz wszystkie komórki w kolumnie, w której chcesz znaleźć zduplikowane numery. Zwróć uwagę na to, w której komórce znajduje się obramowanie wskazujące komórkę aktywną. W Apache OpenOffice będzie to ostatnia komórka zaznaczanego obszaru. W libreOffice — pierwsza. Formuły warunkowe budowane sa względem aktywnej komórki.
- Teraz utwórz formatowanie warunkowe. Format -> Formatowanie warunkowe i utwórz analogiczną formułę, do tej na ilustracji: W tym przykładzie wyszukiwane są zduplikowane pozycje w zakresie E1:E10.
- W Apache OpenOffice będziesz musiał utworzyć nowy styl komórki, który zostanie zastosowany do duplikatów. Służy do tego przycisk "Nowy styl...". Ja utworzyłem styl o nazwie "Duplikat", który ma ustalone tło komórki.
AOO 4.1.15, LO 24.8.2 (x64) na Windows 10 64bit
Ważne!
Jeśli twój problem został rozwiązany, wróć do swojego pierwszego postu, przejdź do edycji i dopisz [SOLVED] w temacie.
Inni, którzy mają podobny problem, będą wiedzieli, że istnieje jego rozwiązanie.
Ważne!
Jeśli twój problem został rozwiązany, wróć do swojego pierwszego postu, przejdź do edycji i dopisz [SOLVED] w temacie.
Inni, którzy mają podobny problem, będą wiedzieli, że istnieje jego rozwiązanie.
-
Kurde głupi jestem , nie moge tego ogarnac tak prosto to rozpisales a dalej nie ogarniam, czy moglbys przekopiowac ta formule bo nie wiem czy to jest S czy $ , wszystko mam w kolumnie D ale to nie problem moge to zawsze przeniesc do kolumny E, pozycji mam od 2 do 1600 xS ,
Dziekuje Ci bardzo za odpowiedz i za pomoc Panie Jermor.
Dziekuje Ci bardzo za odpowiedz i za pomoc Panie Jermor.
OpenOffice 3.2 , windows 11
Podsyłam ci plik. W kolumnie D jest formatowanie warunkowe, w kolumnie E jest formuła podająca, ile razy dany element wystąpił w kolumnie E.
- Załączniki
-
- Robertos992.ods
- (8.93 KiB) Pobrany 19 razy
AOO 4.1.15, LO 24.8.2 (x64) na Windows 10 64bit
Ważne!
Ważne!