Libre Office Writer

Użytkowanie edytora dokumentów
damanq95

Libre Office Writer

Post autor: damanq95 »

Witam, bardzo proszę o pomoc bo już mi ręce opadają.... Mam przygotowane style gdzie używam nagłówek 1 2 3 i zwykłą treść tekstu. Podczas gdy numeruję moją treść tekstu naglę w połowy pracy sprzężyła się razem z nagłowkiem 1 i nagłowkiem 2 i teraz i numeracja treści tekstu i numeracja nagłówków dzielą wspólnie tę samą wielkość liter, więc albo wszystkie numeracje muszą być wielkie jak nagłówek albo małe jak treść tekstu... Na początku wszystko było dobrze, nic nie zmieniałem w stylach, nie wiem co musiało się stać że doszło do tej sytuacji... odznaczenie autoaktualizacji pomogło na chwilę ale problem wrócił... ctr+ z nie naprawia tego.... :crazy:
Załączniki
Przechwytywanie2.PNG
Przechwytywanie2.PNG (6.08 KiB) Przejrzano 544 razy
Przechwytywanie.PNG
Przechwytywanie.PNG (8.75 KiB) Przejrzano 544 razy
LibreOffice 7.6.4.1 / Windows 10
damanq95

Re: Libre Office Writer

Post autor: damanq95 »

dodam że nie każda numeracja a) b) c) tak się zachowuje...
LibreOffice 7.6.4.1 / Windows 10
Awatar użytkownika
Jermor
Kontakt:

Re: Libre Office Writer

Post autor: Jermor »

W takich sytuacjach dobrze jest załączyć kawałek dokumentu. Jeśli nie chcesz, aby oryginalna treść była znana innym, zamień znaki w tekście, jak to zrobić opisałem w poście viewtopic.php?p=26947#p26947.
Na pierwszy rzut oka wygląda na to, że twój styl tekstu został uzupełniony o poziom konspektu 1, więc zachowując swój wygląd, dodaje numerowanie właściwe dla tego poziomu.
AOO 4.1.15, LO 24.8.2 (x64) na Windows 10 64bit
Ważne!
Jeśli twój problem został rozwiązany, wróć do swojego pierwszego postu, przejdź do edycji i dopisz [SOLVED] w temacie.
Inni, którzy mają podobny problem, będą wiedzieli, że istnieje jego rozwiązanie.
ODPOWIEDZ