skrót klaw. do menu "eksportuj_jako/eksporuj bezpośr..."

Użytkowanie edytora dokumentów
AdamTko

skrót klaw. do menu "eksportuj_jako/eksporuj bezpośr..."

Post autor: AdamTko »

Czy da się?
Wywołując Narzędzia/Dostosuj i dalej zakładkę klawiatura mogę dodawać własne skróty, ale nie potrafię odszukać tytułowego polecenia.
LO, PA, W7
Awatar użytkownika
Jermor
Kontakt:

Re: skrót klaw. do menu "eksportuj_jako/eksporuj bezpośr..."

Post autor: Jermor »

Nazwa polecenia może nie być zgoda z nazwą uruchamianego modułu. Np. polecenie w menu "Plik -> Eksportuj jako PDF..." w rzeczywistości odwołuje się do jednej z dwóch funkcji PDF. W zakładce "Menu" albo "Pasek narzędzi" wyświetl wszystkie funkcje. Wskazanie jednej z nich ujawni jej opis w okienku "Opis". Na tej podstawie być może znajdziesz to, czego potrzebujesz.
AOO 4.1.15, LO 24.8.2 (x64) na Windows 10 64bit
Ważne!
Jeśli twój problem został rozwiązany, wróć do swojego pierwszego postu, przejdź do edycji i dopisz [SOLVED] w temacie.
Inni, którzy mają podobny problem, będą wiedzieli, że istnieje jego rozwiązanie.
AdamTko

Re: skrót klaw. do menu "eksportuj_jako/eksporuj bezpośr..."

Post autor: AdamTko »

Bardzo dziękuję. Jedna z 2 funkcji o nazwie "PDF" odpowiada za "Plik/Exportuj jako/Eksportuj bezpośrednio jako PDF".

Ale niezbyt to intuicyjne, albo mnie intuicja zawodzi na starość. W GIMPie bodaj widziałem taki sposób na dodanie skrótu do menusa: rozwijasz menu tak, aby wyświetlić interesujące cię polecenie, zostawiasz na nim kursor bez klikania i stukasz kombinację klawiszy, jaką chcesz przypisać.
LO, PA, W7
ODPOWIEDZ