RATUNKU POMOCY
RATUNKU POMOCY
Uaktualniłem LibreOffice w wer. 6.2.0 i ...klapa. CAŁKOWICIE NIE DZIAŁA! sys.windows10. Pliki otwierają się w word 2010 (nie rejestrowany), ale nie można zapisać. Co robić?
LibreOffice 5.4.4.2 Windows10
Re: RATUNKU POMOCY
Zainstaluj 6.1.5 zamiast 6.2.0. 6.2.0 jest świeży, może zawierać błędy. Okrzepnie gdzieś koło 6.2.4.
Ale co jest zepsute? program (nie da się uruchomić) czy mechanizm skojarzeń (klikasz w ikonę dokumentu i nic się nie dzieje, ale samego Writera możesz uruchomić i otworzyć dokument przez Plik/Otwórz)? Jeżeli tylko skojarzenia, to naprawić jest łatwo: w menu ikony dokumentu na pulpicie albo w folderze: Otwórz za pomocą / zarządzaj programami.
Ale co jest zepsute? program (nie da się uruchomić) czy mechanizm skojarzeń (klikasz w ikonę dokumentu i nic się nie dzieje, ale samego Writera możesz uruchomić i otworzyć dokument przez Plik/Otwórz)? Jeżeli tylko skojarzenia, to naprawić jest łatwo: w menu ikony dokumentu na pulpicie albo w folderze: Otwórz za pomocą / zarządzaj programami.
JJ
LO (24.2|7.6) ∙ Python (3.12|3.11|3.10) ∙ Unicode 15 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
LO (24.2|7.6) ∙ Python (3.12|3.11|3.10) ∙ Unicode 15 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
Wszystko jest zepsute!: program - nie da się uruchomić; mechanizm skojarzeń: klikam w ikonę dokumentu i nic się nie dzieje!, samego Writera nie mogę uruchomić i otworzyć dokument przez Plik/Otwórz. A najlepiej, że nie mogę zainstalować wcześniejszej wersji, bo wyświetla się komunikat, że trzeba usunąć najnowszą wersję, ale jak? Nie ma żadnego uninstal. Chyba zostaje już tylko posmarować masłem...
LibreOffice 5.4.4.2 Windows10
Nie musi być osobnego programu uninstall.
Panel sterowania, zarządzanie oprogramowaniem, każdy zainstalowany pakiet da się stamtąd odinstalować.
Panel sterowania, zarządzanie oprogramowaniem, każdy zainstalowany pakiet da się stamtąd odinstalować.
JJ
U mnie pomagało kiedyś włączenie w trybie awaryjnym LibreOffice (chyba w menu Windows się instaluje ikonka z napisem safe mode) i wyłączenie akceleracji 3D w opcjach Libre. Nie wiem czy to to, bo nie mam 6.2.0 i nie próbowałem jeszcze.vitred pisze:Uaktualniłem LibreOffice w wer. 6.2.0 i ...klapa. CAŁKOWICIE NIE DZIAŁA! sys.windows10. Pliki otwierają się w word 2010 (nie rejestrowany), ale nie można zapisać. Co robić?