Base nie działa
-
Base nie działa
Brakuje mi Javy do LibreOffice 5.4 x64 proszę o pomoc do instalki - z góry dziękuję
OpenOffice 3.1, Windows 7, Fedora 12, Unbuntu 9.10
Re: Base nie działa
A masz jakąś?
W panelu sterowania/Programy i funkcje/ czy jest tam jakaś Java?
W LibreOffice Narzędzia/Opcje/Zaawansowane masz kontrolę nad używaniem Javy i wyborem spośród zainstalowanych wersji.
Jeżeli to nic nie da, w przeglądarce WWW odwiedź https://java.com/pl, możesz stamtąd zainstalować ew. zaktualizować swoją instalację.
W panelu sterowania/Programy i funkcje/ czy jest tam jakaś Java?
W LibreOffice Narzędzia/Opcje/Zaawansowane masz kontrolę nad używaniem Javy i wyborem spośród zainstalowanych wersji.
Jeżeli to nic nie da, w przeglądarce WWW odwiedź https://java.com/pl, możesz stamtąd zainstalować ew. zaktualizować swoją instalację.
JJ
LO (24.2|7.6) ∙ Python (3.12|3.11|3.10) ∙ Unicode 15 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
LO (24.2|7.6) ∙ Python (3.12|3.11|3.10) ∙ Unicode 15 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
Zauważyłem to u siebie. LibreOffice ciągle informuje, że nie ma środowiska javy (to przy przypisywaniu makr do zdarzeń) mimo, że mam ją zainstalowaną. Apache OpenOffice ją widzi. Okazało się, że trzeba dla wersji x64 doinstalować także javę x64.
AOO 4.1.15, LO 24.8.2 (x64) na Windows 10 64bit
Ważne!
Jeśli twój problem został rozwiązany, wróć do swojego pierwszego postu, przejdź do edycji i dopisz [SOLVED] w temacie.
Inni, którzy mają podobny problem, będą wiedzieli, że istnieje jego rozwiązanie.
Ważne!
Jeśli twój problem został rozwiązany, wróć do swojego pierwszego postu, przejdź do edycji i dopisz [SOLVED] w temacie.
Inni, którzy mają podobny problem, będą wiedzieli, że istnieje jego rozwiązanie.
Nowy jestem, forum widzę nierychliwe a posty mijają się o całe miesiące...
Mam WIN 64, zainstalowaną Javę 1.8-201 (też 64 bit) i cały czas ten sam problem co inni: "zainstaluj JRE 64 bit".
W ustawieniach zaawansowanych w Base mogę zaznaczać sobie katalogi zawierające Javę, ale każdy jest odrzucany.
Nie jestem informatykiem, a pewnie szkoda.
Co z takim fantem zrobić? Jakieś lekarstwo?
Z góry dziękuję
ozzi
Mam WIN 64, zainstalowaną Javę 1.8-201 (też 64 bit) i cały czas ten sam problem co inni: "zainstaluj JRE 64 bit".
W ustawieniach zaawansowanych w Base mogę zaznaczać sobie katalogi zawierające Javę, ale każdy jest odrzucany.
Nie jestem informatykiem, a pewnie szkoda.
Co z takim fantem zrobić? Jakieś lekarstwo?
Z góry dziękuję
ozzi
LibreOffice 6.2.1.2, WIN 10 64bit
cóż, mało nas ...ozzi pisze:forum widzę nierychliwe a posty mijają się o całe miesiące...
JJ
No to jeszcze sprawdź, czy twój LibreOffice jest też 64 bitowy. Bo jawa musi być zgodna z aplikacją a nie windowsami.
AOO 4.1.15, LO 24.8.2 (x64) na Windows 10 64bit
Ważne!
Ważne!