Formatowanie warunkowe

Użytkowanie arkusza kalkulacyjnego
prezestom

Formatowanie warunkowe

Post autor: prezestom »

Witam,

Mam pytanie odnośnie formatowania warunkowego. W komórkach od A2 do F2 mam dane odnośnie produktu gdzie w F2 podana jest jego cena. Czy jest możliwość zaznaczenia na inny kolor całego wiersza produktu jeśli w F2 będzie informacja "Brak Ceny" ?

Z góry bardzo dziękuje.
OpenOffice 3.4.1
Marek_Sz

Re: Formatowanie warunkowe

Post autor: Marek_Sz »

Jest. Musisz zaznaczyć komórki, których ma dotyczyć formatowanie warunkowe a w formatowaniu warunkowym wybrać zamiast "wartość komórki jest" opcję "formuła jest", wpisać "$Arkusz1.$F$2="brak ceny" i ustawić format warunkowy. Pamiętaj, żeby zamiast "Arkusz1" wpisać nazwę arkusza zawierającego komórkę, o którą chodzi.
LibreOffice 5.0 na Windows 7 [praca] i LibreOffice 5.1 (64 bit) na Windows 7 [dom]
prezestom

Post autor: prezestom »

Dziękuję za odpowiedź wszystko działa :)

Mam kolejne pytanie dot. makra do sortowania. Mam dane w tabeli A2:K20. Chciałem stworzyć przycisk do którego przypisane jest makro żeby tabelę posortował najpierw według kolumny A a w drugiej kolejności według kolumny J, sortowanie rosnąco. Czy ktoś mógłby mi pomóc?
OpenOffice 3.4.1
Marek_Sz

Post autor: Marek_Sz »

Prawie na pewno ktoś będzie w stanie pomóc, ale nie będzie szukał postu dotyczącego makr w wątku dotyczącym formatowania warunkowego. Proponuję powtórzyć pytanie w nowym wątku.
LibreOffice 5.0 na Windows 7 [praca] i LibreOffice 5.1 (64 bit) na Windows 7 [dom]
ODPOWIEDZ