Witam
Mam oto taki problem. Piszę pracę magisterską w OO. Dokument jest chyba poprawnie sformatowany, żadnych odstępów ze spacji czy enterów. Mam wstawionych sporo ( ponad 40 ) obrazków i tutaj zaczyna się problem. Obrazy i tabelki wstawiałem następująco :
- w miejscu gdzie chciałem mieć wyświetlony obraz/tabelke z danymi wstawiałem tabele 1x1 bez krawędzi
- w tabele wstawiałem grafike, do niej robiłem podpis
- grafikę zakotwiczałem do ramki z podpisem ( pionowo opcja 'do góry', poziomo opcja 'do środka' )
- ramkę z podpisem zakotwiczałem 'jako znak' w tabeli
Wszystko fajnie, tylko że jak zamknę dokument, to po otwarciu grafiki wyskakują z tabeli, znikają itd. Wystarczy że zmienię ich styl i wrócę ctrl+z albo włączę widok 'strony web' i wrócę do 'widoku wydruku' - wszystko jest ok.
Nie wszystkie grafiki się psują, za każdym razem są to te same, ale dla utrudnienia, nie zawsze się psują Czyli czasem się psują, a czasem nie. Poprawiłem cały dokument wstawiając wszystkie grafiki od nowa i następnego dnia po otworzeniu wszystko było znowu rozwalone.
Spotkał się ktoś z podobnym problemem ?
Dziękuję za pomoc
Problem z wyświetlaniem obrazów
Problem z wyświetlaniem obrazów
OpenOffice 3.2 na Windows XP
Re: Problem z wyświetlaniem obrazów
Dlaczego nie dodasz podpisu klikając PPM na obrazek i wybierając opcję "Podpis"?
Może to jakiś błąd. Spróbuj z najnowszym LibreOffice (może być nawet wersja portable, aby nie instalować pakietu)
Może to jakiś błąd. Spróbuj z najnowszym LibreOffice (może być nawet wersja portable, aby nie instalować pakietu)
Standardowa diagnostyka rozwiązuje 90% problemów typu "wcześniej działało, ale już nie działa".
Przepis na LibreOffice
Uzyskałeś pomoc? Poinformuj innych o sprawdzonym rozwiązaniu i podziękuj. Dodaj [SOLVED] w tytule.
Przepis na LibreOffice
Uzyskałeś pomoc? Poinformuj innych o sprawdzonym rozwiązaniu i podziękuj. Dodaj [SOLVED] w tytule.
Właśnie w ten sposób wstawiam podpis. Zainstalowałem LibreOffice - nic nie pomogło. Przesłałem koledze swoje pliki z grafiką, wstawił do swojej pracy i też zaczęły się problemy. Nie mogę ustalić żadnej sensownej przyczyny. Wygląda tak jakby to pliki graficzne powodowały problem, ale zwykłe bitmapy.
OpenOffice 3.2 na Windows XP
Pracę zapisujesz jako ODT czy jako DOC?
LibreOffice 5.0 na Windows 7 [praca] i LibreOffice 5.1 (64 bit) na Windows 7 [dom]