Pliki w profilu użytkownika

Użytkowanie edytora dokumentów
Judykator

Pliki w profilu użytkownika

Post autor: Judykator »

Czy ktoś wie w jakim pliku LibreOffice 4 zapamiętuje skróty klawiaturowe przypisane przez użytkownika, np. wybór stylu?
Ostatnio zmieniony pn lis 18, 2013 12:33 am przez Judykator, łącznie zmieniany 1 raz.
LibreOffice 4.13
Jan_J

Re: skróty klawiaturowe - plik

Post autor: Jan_J »

registrymodifications.xcu w katalogu prywatnej konfiguracji
JJ
LO (24.2|7.6) ∙ Python (3.12|3.11|3.10) ∙ Unicode 15 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
Judykator

Dzięki.
A czy poprzednio (poprzednie wersje programu) nie było to umiejscowione w szablonie domyślnym?
LibreOffice 4.13
Jan_J

Nie sądzę. Szablony dotyczą dokumentów, a konfiguracja -- zachowania aplikacji.
Niektóre opcje konfiguracyjne są związane z dokumentem; miejmy nadzieję, że te i tylko te, które są odpowiednio opisane w formularzach konfiguracji. Ale czy przechowuje się je w szablonie, nie wiem, nie sprawdzałem.
JJ
LO (24.2|7.6) ∙ Python (3.12|3.11|3.10) ∙ Unicode 15 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
Judykator

A jak już jesteśmy przy plikach.

To co zapisuje się w folderze user/temp - to jakieś pliki tymczasowe które można skasować ?

I gdzie zapisują się rozszerzenia - np. LanguageTool - i jak się to zmienia zależnie od tego czy wybiorę instalację dla wszystkich czy dla jednego użytkownika? Zapisują się w profilu użytkownika, czy też w głównym folderze programu?

Generalnie moje pytania zmierzają do tego jak ustawiać synchronizację ustawień LibreOffice w dwóch komputerach - za pomocą Dropboxa i powiązania symbolicznego, przy czym jeden komputer to Windows Xp a drugi Windows 7..

Cały folder user (C:\Documents and Settings\User\Dane aplikacji\LibreOffice\4\user) trzeba synchronizować? Tylko ten folder zmienia objętość w dużym rozrzucie od 2,5 MB do 200 MB. I tak się zastanawiam dlaczego? Chciałbym by to co muszę synchronizować miało jak najmniejsza objętość.

Jest może gdzieś opis co jest w poszczególnych folderach profilu użytkownika? Wiem że autocorr to autokorekta, wordbook - słowniki, template - szablony, autotext - autotekst, basic - makra. Ale pozostałe?
LibreOffice 4.13
Jan_J

Re: Pliki w profilu użytkownika

https://wiki.documentfoundation.org/Doc ... serProfile
https://wiki.documentfoundation.org/UserProfile
Nie żebym wiedział dokładnie, co gdzie jest, ani nawet zagwarantował poprawność powyższych opisów. Wyglądają na pobieżne, mam nadzieję że bez błędów.
JJ
ODPOWIEDZ