OpenOffice 4 już jest!
OpenOffice 4 już jest!
Od dzisiaj z serwerów można pobrać Apache OpenOffice 4.0. Lista zmian jest dosyć długa i zawiera m.in. boczny pasek ułatwiający pracę z ekranami panoramicznymi, poprawki interoperacyjności oraz zmiany wywodzące się z Lotusa Symphony (paleta kolorów, gradienty, multimedia). Nowa wersja nie jest dostępna w polskiej wersji językowej.
Standardowa diagnostyka rozwiązuje 90% problemów typu "wcześniej działało, ale już nie działa".
Przepis na LibreOffice
Uzyskałeś pomoc? Poinformuj innych o sprawdzonym rozwiązaniu i podziękuj. Dodaj [SOLVED] w tytule.
Przepis na LibreOffice
Uzyskałeś pomoc? Poinformuj innych o sprawdzonym rozwiązaniu i podziękuj. Dodaj [SOLVED] w tytule.
Re: OpenOffice 4 już jest!
nawet chłopaki strony do pobierania nie umią zrobić... Mlaskam w zielony przycisk i mam redirecta do:
http://www.openoffice.org/download/n
Error 404!
No matches to your request were found.
=========
Zainstalowałem i buuu, na tym starym toolkicie to jest, tym z czasów StarOffice. LibreOffice ładnie[1] mi się z systemem już od dawna integruje.
[1] no dobra, ładnie jak ładnie, na jednym kompie dziwne śmieci na ekranie sieje
http://www.openoffice.org/download/n
Error 404!
No matches to your request were found.
=========
Zainstalowałem i buuu, na tym starym toolkicie to jest, tym z czasów StarOffice. LibreOffice ładnie[1] mi się z systemem już od dawna integruje.
[1] no dobra, ładnie jak ładnie, na jednym kompie dziwne śmieci na ekranie sieje
13 września zostało udostępnione wydanie Apache OpenOffice 4.0.1. RC 1. Ma ono m.in. wersję polskojęzyczną. Jak każde RC, jest przeznaczone przede wszystkim do testowania i zgłaszania błędów.
https://cwiki.apache.org/OOOUSERS/devel ... uilds.html
https://cwiki.apache.org/OOOUSERS/devel ... uilds.html
JJ
LO (24.2|7.6) ∙ Python (3.12|3.11|3.10) ∙ Unicode 15 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
LO (24.2|7.6) ∙ Python (3.12|3.11|3.10) ∙ Unicode 15 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
Interfejs użytkownika bardzo szybko się rysuje. Chciałbym, aby LO takie było.
Standardowa diagnostyka rozwiązuje 90% problemów typu "wcześniej działało, ale już nie działa".
Przepis na LibreOffice
Przepis na LibreOffice
W tej chwili jedyne rozwiązanie to szybkie uruchamianie + niemagnetyczny dysk. Ale rozumiem ból, bo przy dużych dokumentach nawet to nie pomagaquest-88 pisze:Interfejs użytkownika bardzo szybko się rysuje. Chciałbym, aby LO takie było.
LibreOffice (wersja stabilna) | Crunchbang
Dzisiaj ogłoszono wydanie Apache OpenOffice 4.0.1.
Z naszego punktu widzenia najważniejszą zmianą jest włączenie do wydania polskiej wersji językowej.
Zapraszamy do pobierania i aktualizacji.
Z naszego punktu widzenia najważniejszą zmianą jest włączenie do wydania polskiej wersji językowej.
Zapraszamy do pobierania i aktualizacji.
JJ
-
O, bardzo dobra wiadomość! Przyznaję, że miałam problemy z wersją angielską, dla mnie to wybawienie od konieczności korzystania z translatora .Jan_J pisze:Dzisiaj ogłoszono wydanie Apache OpenOffice 4.0.1.
zespoły na wesele kraków, nocleg zakopane, architekt kraków, discofox kraków, pizza kraków ruczaj
OpenOffice 3.3.0 na Win7
OpenOffice 3.3.0 na Win7
Pobrałem parę dni temu najnowszą wersję LibreOffice 4.0.1 i zrobił na mnie pozytywne wrażenie. Z pierwszych wrażeń, to zmieniła się ikona "zapisz" na bardziej dla mnie czytelną. Ale to mały drobiazg
OpenOffice.org 3.4.1 na Windows XP
oraz LibreOffice 4.1.2.3
oraz LibreOffice 4.1.2.3