OO nie pamięta ustawień!
OO nie pamięta ustawień!
Nie wiem, czy dobrze określiłem to w tytule, więc wyjaśnię. Co któreś włączenie komputera pojawia się pytanie (OO jest elementem startowym): czy chcesz się zarejestrować?... itd. Problem w tym, że program gubi też ustawiony styl ikon. Może ktoś wie, jak temu zaradzić? Pozdrawiam
Re: OO nie pamięta ustawień!
Czy nie jest to przypadkiem Windows z mobilnym kontem użytkownika?
JJ
LO (24.2|7.6) ∙ Python (3.12|3.11|3.10) ∙ Unicode 15 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
LO (24.2|7.6) ∙ Python (3.12|3.11|3.10) ∙ Unicode 15 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
Nie, wszystko normalnie. Laptop jest po pełnym formatowaniu, nigdy wcześniej nie miałem takiego problemu.
Trudno wyrokować o systemie, którego się nie zna. Tym bardziej, że nie słychać z wielu stron o podobnym problemie.
W takim razie czy dałoby się sprawdzić co się dzieje w takich przypadkach z kartoteką "c:\Documents and Settings\<Twój user>\dane aplikacji\openoffice.org" (lub równoważną)?
W takim razie czy dałoby się sprawdzić co się dzieje w takich przypadkach z kartoteką "c:\Documents and Settings\<Twój user>\dane aplikacji\openoffice.org" (lub równoważną)?
JJ
Windows XP Home Edition. Jeśli możesz, wyjaśnij bliżej, co mam zrobić z ową kartoteką.
Trzeba rozstrzygnąć, czy za takie zachowanie odpowiada system, czy pakiet. Podana ścieżka to jest kartoteka, w której OpenOffice trzyma osobistą konfigurację użytkownika -- czyli to, co ginie. I właśnie: warto by się upewnić, co tak naprawdę ginie: 1) kartoteka jako całość, 2) jej zawartość tj. pliki jako takie, czy 3) zawartość jej plików. Opcje 1) i 2) wskazywałyby raczej na zarządzanie profilem w Windowsie, opcja 3) zdecydowanie obciąża OpenOffice'a.
Ważna byłaby też informacja: czy ginie cała konfiguracja, czy tylko wybrane ustawienia (np. wspomniany motyw graficzny).
Ważna byłaby też informacja: czy ginie cała konfiguracja, czy tylko wybrane ustawienia (np. wspomniany motyw graficzny).
JJ
Cóż, chyba trochę utonąłem w tym opisie technicznym. Natomiast jedno jest pewne - nigdy nie giną wszystkie ustawienia, tj. bez zmian pozostają paski narzędziowe (bardzo przeze mnie zmienione w stosunku do wersji instalacyjnej, pozostaje wybrane przeze mnie tło aplikacji, pozostaje zmieniona domyślna czcionka. Właściwie jedyne objawy to kwestia wracającej rejestracji oraz stylu ikon.
Czyli coś nie gra w samym OOo. Niestety, nie potrafię pomóc na odległość, mając inny system.
JJ
W każdym razie dzięki wielkie za próbę pomocy!