naglowek w formularzu

Użytkowanie edytora dokumentów
marek345

naglowek w formularzu

Post autor: marek345 »

Witam wszystkich!
Jak zrobić w open Office w formularzu nagłówek tak by po wpisaniu danych osobowych w pole tekstowe na pierwszej stronie na każdej kolejnej stronie wyświetlały się te dane osobowe? tak by po wydrukowaniu nie pomieszać kartek?
openoffice 3.4 Windows 7 64 bit
Marek_Sz

Re: naglowek w formularzu

Post autor: Marek_Sz »

Da radę. Wybierz Wstaw > Pola > Inne... > Funkcje > Pole Wstawiania (tu w okienku odwołanie możesz wpisać krótkie wskazówki co do wypełniania). Następnie musisz wypełnić to pole dowolną wartością a następnie zaznaczyć wybrać Wybierz Wstaw > Pola > Inne... > Odwołania > Określ odwołanie i nadać nazwę odwołaniu. Następnie w nagłówku wybierasz Wybierz Wstaw > Pola > Inne... > Odwołania > Wstaw odwołanie wskazujesz nazwę odwołania i wstawiasz je jako odwołanie.

Powinno zadziałać.
LibreOffice 5.0 na Windows 7 [praca] i LibreOffice 5.1 (64 bit) na Windows 7 [dom]
marek345

Dzięki za szybka odpowiedz.
Próbowałem zrobić tak jak mówisz i widzę już światełko w tunelu jednak nadal mam z tym problem: mianowicie
jak wstawię to odwołanie do nagłówka to zamiast tekstu z pola wstawiania pojawia się cyfra "1" poza tym tylko przy włączonej funkcji edycji formularza da się edytować pole wstawiania a przy wyłączonej (czyli użytkowej- gdy się wpisuje coś w inne pola i ramki) już nie...
Załączniki
formularz.odt
to co udało mi się zrobić z nagłówkiem w formularzu
(11.79 KiB) Pobrany 297 razy
marek345

Narysowałem taki mały schemat jak bym sobie to wyobrażał gdyby miało to działać prawidłowo
Załączniki
schemat
schemat
Marek_Sz

Post autor: Marek_Sz »

Odwołanie wstawiłeś jako "odwołanie" czy po prostu je wstawiłeś nie zmieniając opcji sposobu wstawienia i weszło jako nr strony? Sprawdź w części "Wstaw odniesienie do" okienka wstawiania (CTRL + F2).
LibreOffice 5.0 na Windows 7 [praca] i LibreOffice 5.1 (64 bit) na Windows 7 [dom]
ODPOWIEDZ