Spis treści - numery stron przeskakuja do kolejnego wersu

Użytkowanie edytora dokumentów
magnesja

Spis treści - numery stron przeskakuja do kolejnego wersu

Post autor: magnesja »

Witam
mam problem z poslugiwaniem sie opcja "edytuj indeks/spis". w zwiazku z czym po utworzeniu spisu numery stron przeskoczyly mi do kolejnego wersu i nie sa na koncu wykropkowanej linii. jak to zmienic???? prosze o pomoc
tak teraz to wyglada:
Załączniki
Zrzut ekranu 2011-11-07 (godz. 11.06.06).png
Openoffice 3.3.0, Mac OSX 10.6.8
Marek_Sz

Re: Spis treści - numery stron przeskakuja do kolejnego wers

Post autor: Marek_Sz »

Wypunktowanie przed tytułami rozdziałów wygląda na wstawiane z palca zamiast w sposób automatyczny (mogę się mylić bo z obrazka nie wszystko da się wyczytać). W przypadku numeracji automatycznej pomiędzy numerem rozdziału a wpisem tekstu należałoby wstawić tabulator (wszystkich operacji dokonuje się w oknie dialogowym tworzenia / edytowania spisu treści). Po wstawieniu tabulatora należy go zaznaczyć i ustawić pozycję tabulatora (dla wpisu pierwszego rzędu np. na 0,5 cm). Operację należy powtórzyć również dla dalszych rzędów zmieniając nieco wartość (np. dla drugiego rzędu podać wartość 0,8 cm). Numery stron powinny automatycznie wskoczyć z powrotem na swoje miejsce (przynajmniej tak to zadziałało na LO 3.4.4).
LibreOffice 5.0 na Windows 7 [praca] i LibreOffice 5.1 (64 bit) na Windows 7 [dom]
ODPOWIEDZ