[SOLVED] Czego Wam brakuje w OO a co jest najlepsze

Ogólne pogawędki i dywagacje
Jan_J

Re: Czego Wam brakuje w OO a co jest najlepsze

Post autor: Jan_J »

Eksport do LaTeX-a -- jaki jest, taki jest, ale jest już od dłuższego czasu.
<edit>
Wymaga uściślenia.
Przedmiotem projektu writer2latex jest konwertor ODT--> tex napisany w Javie. Program ten od którejś wersji 2.x aż do 3.0.1 był dołączany do domyślnej instalacji OpenOffice. W 3.1 nie ma go, ale został przeniesiony do rozszerzeń, skąd można pobrać i zainstalować.
</edit>
Import CDR -- uniconvertor konwertuje na linii CDR--SVG, więc jest szansa na implementację także w OOo. Nie byłby jedyny, bo Inkscape całkiem nieźle sobie radzi.
Podpisy rysunków i tabel są wyposażone w mechanizm numeracji -- oparty na polach, ale nie wymagający ręcznego wstawiania.
Domyślny autotekst fn<F3> (formula numbered) daje protezę numeracji wzorów -- dość wygodną, choć ograniczoną.
JJ
LO (24.2|7.6) ∙ Python (3.12|3.11|3.10) ∙ Unicode 15 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
Awatar użytkownika
mellonedain
Kontakt:

Post autor: mellonedain »

W sytuacji gdy wstawiam WSTAW/OBRAZ/Z PLIKU to po eksporcie do PDF i przeniesieniu pdf w Inne miejsce pojawiają się w tym miejscu puste pola
Ten problem występuje tylko jak się linkuje obraz. Tzn. ptaszek obok "Wstaw jako łącze". Nie zauważyłem aby był z Tym problem w nowej wersji.
Chyba, że masz na myśli: "nie importuje tych obrazów do PDFa"
uzi123
Kontakt:

Post autor: uzi123 »

mellonedain pisze:
W sytuacji gdy wstawiam WSTAW/OBRAZ/Z PLIKU to po eksporcie do PDF i przeniesieniu pdf w Inne miejsce pojawiają się w tym miejscu puste pola
Ten problem występuje tylko jak się linkuje obraz. Tzn. ptaszek obok "Wstaw jako łącze". Nie zauważyłem aby był z Tym problem w nowej wersji.
Chyba, że masz na myśli: "nie importuje tych obrazów do PDFa"
Tak, dokładnie to mam na myśli (ptaszek nie zaznaczony). Pobrałem ostatnio najnowszą wersję (3.1) i zniknęły te problemy :D. W wersji 3.0 jeszcze był ten kwiatek.
Awatar użytkownika
mellonedain
Kontakt:

Post autor: mellonedain »

Doskonalale! Rozwiązanie:
Zaktualizuj do wersji 3.1
Świetna robota uzi123!
ODPOWIEDZ