Combo box w pliku *.odtWriter
Combo box w pliku *.odtWriter
Witam. Mam Librę 4,7 . Mam zwykły plik *.odt - jest to umowa. Chciałbym w miejscach, w których zmienia się tekst umowy na przykład Pan lub Pani i wyjazd lub wjazd umieścić pole. Najchętniej combo box. Nie potrafię tego zrobić. Nadmieniam, że jestem początkujący w Librze i pewnie mam stare nawyki z Microsoft Office i to ze starymi formantami. Pozdrawiam
OpenOffice 7.4, Win 10
Re: Combo box w pliku *.odtWriter
Na anglojęzycznym forum w https://forum.openoffice.org/en/forum/v ... b5#p528501 odpowiedzi udzielił @JeJe
W jego poście znajduje się załącznik z kontrolką pozwalającą na taki wybór.
Libre 7.4 jest oprogramowaniem eksperymentalnym. Może mieć sporo błędów przeznaczonych do wykrywania i usuwania:
W jego poście znajduje się załącznik z kontrolką pozwalającą na taki wybór.
Libre 7.4 jest oprogramowaniem eksperymentalnym. Może mieć sporo błędów przeznaczonych do wykrywania i usuwania:
Bezpieczniej jest używać linii „Still”; w tej chwili obejmuje ona wersje 7.3.x:If you're a technology enthusiast, early adopter or power user, this version is for you!
This version is slightly older and does not have the latest features, but it has been tested for longer.
JJ
LO (24.2|7.6) ∙ Python (3.12|3.11|3.10) ∙ Unicode 15 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
LO (24.2|7.6) ∙ Python (3.12|3.11|3.10) ∙ Unicode 15 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
Re: Combo box w pliku *.odtWriter
W tym wątku @Smaigas podał link do filmiku jak robią się formularze w Libre - niestety w języku angielskim.
Proponuję zapoznać się także z tym postem prezentuje możliwości stworzenia we Writerze edytowalnego formularza przy pomocy zakładek, odsyłaczy i pól tekstowych (pole combi = lista wprowadzania)
Proponuję zapoznać się także z tym postem prezentuje możliwości stworzenia we Writerze edytowalnego formularza przy pomocy zakładek, odsyłaczy i pól tekstowych (pole combi = lista wprowadzania)
LibreOffice 7.4.6 (preferowany) oraz OpenOffice 4.1.6. Widows 10
OpenOffice 4.1.3. oraz Libre 4.2.5.2 Windows XP
OpenOffice 4.1.3. oraz Libre 4.2.5.2 Windows XP