[SOLVED] Styl domyślny zmodyfikowany

Użytkowanie arkusza kalkulacyjnego
babiniec4

[SOLVED] Styl domyślny zmodyfikowany

Post autor: babiniec4 »

Witam Szanownych Forumowiczów i proszę o pomoc.
W obszernym dokumencie calca z którego korzystam na co dzień w pracy w jakiś sposób zmodyfikował mi się styl domyślny. Nie wiem jak to się stało ponieważ dokument jest zabezpieczony, a wszelkie poprawki nanoszę z zabezpieczaniem/odbezpieczaniem za pomocą makra. Dokument przez to stał się mało czytelny, w arkuszach rekordy z kolorową czcionką aktualnie są czarne. Niestety wcześniejsze kopie dokument dokumentu, które posiadam pozbawione są sporej ilości makr i obawiam się, że nie jestem w stanie uzyskać tak dobrej wersji finalnej jak obecna. Najlepiej byłoby odworzyć poprzedni styl domyślny, ale nie mam pojęcia jak to ruszyć. Wszelkie zmiany porzez opcję modyfikowania stylu nie przyniosły oczekiwanych efektów, owszem czcionka sie zmieniła jednak nie był to efekt pierwotny.

W nowym dokumencie pojawiły mi sie style:
Excel_CondFormat_1_1_1
Excel_CondFormat_1_2_1
... do
Excel_CondFormat_1_10_1
W opcji Style i formatowanie / Domyślnie - modyfikuj... w zakładce Organizator jest taki zapis:
Calibri+11pkt+Normalna+Czarny+Microsoft YaHei+11pkt+Normalna+Kursywa+Calibri+11pkt+Normalna+Kursywa+...:Biały,Przezroczysty+Bez obramowania,Odstęp 0,0 cm

W dokumencie poprawnym było:
Normalna+Kursywa+Microsoft YaHei+11pkt+Normalna+Kursywa+Mangal+Normalna+Kursywa+Bez obramowania,Odstęp 0,0 cm

dziękuję
Ostatnio zmieniony wt lis 19, 2019 12:04 am przez babiniec4, łącznie zmieniany 3 razy.
Apache OpenOffice 4.1.5 na Windows 10
babiniec4

Re: Styl domyślny zmodyfikowany

Post autor: babiniec4 »

Już sobie poradziłem. Można skopiować styl domyślny z innego dokumentu. W docelowym wybieramy Plik / szablony / zarządzaj
Apache OpenOffice 4.1.5 na Windows 10
ODPOWIEDZ