Zainstalowałem LibreOffice 6.2.5 na Windows 10. Po instalacji oprogramowanie 360 Total Security wykryło malware:
Czy rzeczywiście plik ten może być zarażony czy jest to false positive?
[SOLVED] LibreOffice _ctypes.pyd wykryty jako malware
-
[SOLVED] LibreOffice _ctypes.pyd wykryty jako malware
Ostatnio zmieniony pn lip 22, 2019 10:28 pm przez mat_openoffice, łącznie zmieniany 1 raz.
Windows 7/10, LibreOffice 6.2.5
Re: Po instalacji LibreOffice _ctypes.pyd wykryty jako malwa
Osobiście używam ZoneAlarm Extreme Security obecnie version: 15.6.028.18012
Nie wykrywa u mnie żadnych problemów. Jednak nigdy nic nie wiadomo. Sam korzystam z LO wersji: 6.1.6.3 (x64)
Wyciągnąłem ten plik z zasobów, skompresowałem go do zipa i dołączam do odpowiedzi.
Rozpakuj go do jakiegoś wolnego folderu i przeskanuj. Jeśli też wykryje ci problem, to raczej jest to fałszywy alarm.
Nie wykrywa u mnie żadnych problemów. Jednak nigdy nic nie wiadomo. Sam korzystam z LO wersji: 6.1.6.3 (x64)
Wyciągnąłem ten plik z zasobów, skompresowałem go do zipa i dołączam do odpowiedzi.
Rozpakuj go do jakiegoś wolnego folderu i przeskanuj. Jeśli też wykryje ci problem, to raczej jest to fałszywy alarm.
- Załączniki
-
- _ctypes.zip
- (50.43 KiB) Pobrany 224 razy
AOO 4.1.15, LO 24.8.2 (x64) na Windows 10 64bit
Ważne!
Jeśli twój problem został rozwiązany, wróć do swojego pierwszego postu, przejdź do edycji i dopisz [SOLVED] w temacie.
Inni, którzy mają podobny problem, będą wiedzieli, że istnieje jego rozwiązanie.
Ważne!
Jeśli twój problem został rozwiązany, wróć do swojego pierwszego postu, przejdź do edycji i dopisz [SOLVED] w temacie.
Inni, którzy mają podobny problem, będą wiedzieli, że istnieje jego rozwiązanie.
-
Po instalacji LibreOffice _ctypes.pyd wykryty jako malware
Dziękuję za pomoc.
Ściągnąłem, rozpakowałem, przeskanowałem. "No threads found".
Plik wcześniej dodałem do Trusted List. Wyczyściłem trusted list i przeskanowałem Twój plik oraz ponownie mój. "No threads found".
Po założeniu wątku na forum, napisałem do 360 Total Security. Chyba nawet zgłosiłem false positive. Być może zaktualizowali bazę danych i teraz nie wykrywa niczego. 360 Total Security używam od ok. 2 tygodni. Nie widzę możliwości sprawdzenia z jakiego dnia jest baza wirusów. Mam możliwość sprawdzenia jedynie wersji głównego programu.
Jeszcze raz dziękuję za życzliwą pomoc.
Ściągnąłem, rozpakowałem, przeskanowałem. "No threads found".
Plik wcześniej dodałem do Trusted List. Wyczyściłem trusted list i przeskanowałem Twój plik oraz ponownie mój. "No threads found".
Po założeniu wątku na forum, napisałem do 360 Total Security. Chyba nawet zgłosiłem false positive. Być może zaktualizowali bazę danych i teraz nie wykrywa niczego. 360 Total Security używam od ok. 2 tygodni. Nie widzę możliwości sprawdzenia z jakiego dnia jest baza wirusów. Mam możliwość sprawdzenia jedynie wersji głównego programu.
Jeszcze raz dziękuję za życzliwą pomoc.
Windows 7/10, LibreOffice 6.2.5