Problem jest ogólnie taki:
Kliknięcie przycisku „Przełącz listę wypunktowaną (Shift+F12)” powinno automatycznie zastosować kombinację stylów wybraną jako domyślna
- Od razu zaznaczę, że dokopałem się do porady @timonsz2, ale to już nie działa.
W tym okienku widać, że znakiem numeracji jest BULLET z OpenSymbol (U+2022).
Wszystko byłoby OK, ale wcześniej zmieniłem wszędzie w Stylach akapitu dotyczących list (po prawej stronie), odwołania do odpowiednich Stylów listy, w których zamiast standardowych znaków wypunktowania wstawiłem swoje własne, mając nadzieję, że po kliknięciu wspomnianego przycisku, wszystkie odpowiednie style wskoczą na swoje miejsce.
Tylko że to nie działa!
Zwróćcie, proszę, uwagę na to, że zhierarchizowana kombinacja stylów nie tylko pozwala na zmianę znaku wypunktowania, ale też rozwiązuje problem odstępów wewnątrz listy, które do tej pory trzeba było zmieniać ręcznie [1]. Teoretycznie.
Bo to nie działa!
Chyba że ktoś wie jak to włączyć.
- Kiedy formatuje się akapity tak, by były od siebie oddzielane odstępem, po włączeniu wyliczenia poszczególne wiersze są także oddzielane odstępami, co średnio wygląda przy wyliczeniu jednowierszowym. W takim wypadku należałoby sprawić, by odstęp między wierszami wyliczenia był mniejszy lub zgoła nie istniał, przy jednoczesnym zachowaniu odstępu od pierwszego i ostatniego wiersza wyliczenia. Ręczne dziubdzianie tego jest dosyć uciążliwe, ale sprzyja czytelności dokumentu.