Dodałem do arkusza1 formant formularza w postaci pola wyboru. W jego właściwościach zdefiniowałem komórkę połączoną do komórki w arkuszu1 i wszystko działał zgodnie z założeniami. Niestety, kiedy kopiuję cały arkusz i zmieniam jego nazwę, np na arkusz2, to skopiowane formanty w arkuszu2 dalej łączą się z komórką w arkuszu1. Chciałbym, aby odwołania do komórek również przenosiły się do nowego arkusza.
Przykładowo
W arkuszu1 w komórce A1 wstawiam pole wyboru, w którym definiuję komórkę połączoną B1. Kopiuję arkusz1 i zmieniam jego nazwę na arkusz 2. Pole wyboru w arkuszu2 odwołuje się komórką połączoną do komórki arkusz1.B1, zamiast do komórki B1 w arkuszu2.
Jak można się z tym poradzić?
Proszę o pomoc.
Kopiowanie formantów
Kopiowanie formantów
LibreOffice 5.3; Windows 10, Linux Mint 18
Re: Kopiowanie formantów
W międzyczasie udało znaleźć mi się filmik w języku francuskim, w którym jest pewien sposób na obejście tego problemu:
https://www.youtube.com/watch?v=NKdMW1V ... e=youtu.be
Czy to jednak jedyna możliwość? Nie ma normalnego sposobu?
https://www.youtube.com/watch?v=NKdMW1V ... e=youtu.be
Czy to jednak jedyna możliwość? Nie ma normalnego sposobu?
LibreOffice 5.3; Windows 10, Linux Mint 18
Małe śledztwo wykazało że pozostaje ci makro. W przyszłym tygodniu mogę się tym zająć, jeśli jesteś zainteresowany
LibreOffice 5.1.2.2 Ubuntu 16 LTS
Rozwiązanie w załączniku w postaci rozszerzenia.
Do administracji.
Dlaczego plik z rozszerzeniem oxt są zablokowane?
Do administracji.
- Załączniki
-
- FixLinkCell.zip
- (3.02 KiB) Pobrany 150 razy
LibreOffice 5.1.2.2 Ubuntu 16 LTS
Nikt dotąd nie potrzebował. Włączone.belstar pisze: Do administracji.
JJ
LO (24.2|7.6) ∙ Python (3.12|3.11|3.10) ∙ Unicode 15 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
LO (24.2|7.6) ∙ Python (3.12|3.11|3.10) ∙ Unicode 15 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)