Hej, piszę z ogromną desperacją i złością. Miesiące mojej pracy poszły na marne.
Oto co się stalo: robiłam jakąś poważniejszą aktualizację systemu (Windows 10) i mimo, iż ZAWSZE zapisuje swoje pliki, często mi wyskakuje pole odzyskiwania jak włączam program (pewnie dlatego, że nie raz otwieram jakieś niepotrzebne pliki, których zapomniałam zamknąć, a były mi niepotrzebne, więc ich nie zapisałam) i po tej aktualizacji wyskoczył mi błąd. "Nie udało się odzyskać wybranych plików" czy coś takiego. No ale sobie myślę: "Co mnie to obchodzi, skoro ja zawsze zapisuje swoje ważne pliki. Robie save'y co 10 minut, dosłownie)
No i tak patrzę, z pozoru wszystko gra, więc zadowolona chcę zacząć dalej pisać i co? Cały tekst, który pisałam w ostatnich dniach przed aktualizacją (czyli te najświeższe fragmenty pliku tekstowego) zniknęły. Jest po prostu przerwa. Kursor sam się ustawia w tym pustym miejscu - ta jakby wiedział, że tam wcześniej coś było. NO ALE NIE MA. I szlag człowieka trafic może. Próbowałam wszystkiego, sprawdzałam folder backup, próbowałam rozpakowywać winrarem... Tam były godziny mojej pracy. Jak mam odzyskac te pliki, pomocy.
(Odzyskiwanie) Writer usunął pewną część tekstu mimo ZAPISU
(Odzyskiwanie) Writer usunął pewną część tekstu mimo ZAPISU
Open Office 4.1.2, Windows 10 Home
Re: (Odzyskiwanie) Writer usunął pewną część tekstu mimo ZAP
Miałem zaproponować prawoklik myszy na dokument i wybranie "Przywróć poprzednie wersje", ale z tego co się właśnie dowiedziałem, od Windows 8 już tego nie ma. Podejrzewam, że Windows 10 także został zubożały, jednak jest pewien ratunek > http://www.shadowexplorer.com/
Standardowa diagnostyka rozwiązuje 90% problemów typu "wcześniej działało, ale już nie działa".
Przepis na LibreOffice
Uzyskałeś pomoc? Poinformuj innych o sprawdzonym rozwiązaniu i podziękuj. Dodaj [SOLVED] w tytule.
Przepis na LibreOffice
Uzyskałeś pomoc? Poinformuj innych o sprawdzonym rozwiązaniu i podziękuj. Dodaj [SOLVED] w tytule.