Przerobienie pliku odt na docx bez misz maszu
-
Przerobienie pliku odt na docx bez misz maszu
Mam kilka plików odt które chcę połączyć w jeden większy ale gdy to robię to wszystko się rozwala (tekst, pola, tabele), więc chciałem to przerobić (każdy plik) na docx i spróbować scalić w Wordzie ale...gdy przerabiam te pliki odt na docx to robi się jeszcze większy misz masz, pola tekstowe scalają się wszystkie na 2-3 stronach, gdzie cały plik ma ok 20-30 stron. Czy moja praca poszła na marne? ;/
Open Office 4.0.1 na Windows 10
Re: Przerobienie pliku odt na docx bez misz maszu
Jeżeli na docx to próbuj na Libre to zrobić. Ja czasami zapisuje najpierw do doc a potem otwieram w wordzie i zapisuje do docx. Nie wiew czemu ale niektóre pliki lepiej wychodzą zapisywane do doc niż do docx.
LibreOffice 5 na Windows 10
Zamiast scalać kilka dokumentów w jeden plik, spróbuj zrobić to kanonicznie, tak jak się zaleca: zbudować Master Document z sekcjami powstałymi z istniejących plików. Więcej na blogu Minia: http://przepis-na-lo.pl/2013/10/dokument-glowny/
JJ
LO (24.2|7.6) ∙ Python (3.12|3.11|3.10) ∙ Unicode 15 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
LO (24.2|7.6) ∙ Python (3.12|3.11|3.10) ∙ Unicode 15 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
To dlatego, że żaden z producentów nie ma 100% zgodności z Open Office XML - każdy dodaje jakieś możliwości zastępcze, które niekoniecznie muszą być takie same w różnych pakietach biurowych. Do tego trzeba dodać jednak po prostu dość słabą jakość obsługi nowego standardu przez sam OO/LO i drogi rozchodzą się jeszcze bardziej. Stary format był dość prostytoomas08 pisze:Jeżeli na docx to próbuj na Libre to zrobić. Ja czasami zapisuje najpierw do doc a potem otwieram w wordzie i zapisuje do docx. Nie wiew czemu ale niektóre pliki lepiej wychodzą zapisywane do doc niż do docx.
OpenOffice 4.0.1 na Windows 10
- terrorTerrier
- Kontakt:
Mając dostęp do api apacza, jesteś w stanie sobie to zautomatyzować. Dlaczego nie możesz użyć jakiegoś konwertera online, albo po prostu ręcznie zmieniać? Z tego, co wiem, w tę stronę to działa lepiej niż w drugą, także nie ma co narzekać.
Kontakt kontakt@zaskoczpartnera.pl