Witam, posiadam LibreOffice 4.36 i podczas kopiowania tekstu zmienia się czcionka (przykład podam na screenie) http://scr.hu/2icy/rigk4. Jak widać nie dość, że zmienia się czcionka to "gubią się wiersze" co strasznie utrudnia pracę.. Dodam co ciekawe, że przy czcionce MS Sans Serif, na którą się ta czcionka zamienia, jest napisane, że nie ma jej w programie i zostanie ona wymieniona na inną... Co zrobić?
PS. czcionka zamienia się też bez kopiowania tekstu, wystarczy czasami kliknięcie. Dodam też, że pliki które otwieram to .xls.
Automatyczna zmiana czcionki
Automatyczna zmiana czcionki
LibreOffice 4.36 na Windows 7
Re: Automatyczna zmiana czcionki
Podczas kopiowania z czego? czy przypadkiem nie z dokumentu, w którym użyto czcionki nie zainstalowanej w danym systemie?
JJ
LO (24.2|7.6) ∙ Python (3.12|3.11|3.10) ∙ Unicode 15 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
LO (24.2|7.6) ∙ Python (3.12|3.11|3.10) ∙ Unicode 15 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
Z tego co sprawdzałem to czcionka MS Sans Serif znajduje się w folderze Fonts, ale tak jakby nie ma jej w programie
Dodam, że w OpenOffice problemu nie było, ale często zacinał się/bardzo długo ładował plik.
Dodam, że w OpenOffice problemu nie było, ale często zacinał się/bardzo długo ładował plik.
Również doświadczam dziwnych sytuacji z irracjonalnym kopiowaniem czcionki, ale z kolei w Calcu.
Opiszę kiedy to się dzieje przy najbliższej okazji bo teraz, jak na złość, nie mogę tego powtórzyć.
Opiszę kiedy to się dzieje przy najbliższej okazji bo teraz, jak na złość, nie mogę tego powtórzyć.
Apache OpenOffice 4.0.1
qdq, to dokładnie jak u mnie, raz się to zrobi, a raz nie, też mam problem z tym w Calcu.