Witam, mam do zrobienia takie zadanie: oblicz moc korelacji liniowej Pearsona dla podanych danych. W zależności od mocy korelacji zmień formatowanie komórki z wynikiem. Dla korelacji z zakresu <0-0,2) kolor wypełnienia komórki żółty, <0,2-0,4) zielony ... itd.
Jeśli chodzi o samą formułę korelacji Pearsona to jest mi ona znana (=pearson(zakres1;zakres2). Natomiast jak zabrać się do drugiej części zadania, nie mam zielonego pojęcia. Bardzo proszę o pomoc.
korelacja Pearsona
korelacja Pearsona
Open Office 3.4.1 Windows 2007
Re: korelacja Pearsona
Dlaczego nazwałeś temat "korelacja Pearsona", skoro nie pytasz o nią?
Zaznaczasz zakres -> format -> formatowanie warunkowe -> wybierasz warunki (maks 3) -> wybierasz/tworzysz styl komórki dla danego warunku.
BTW, ktoś wie czy/jak można zwiększyć liczbę warunków w formatowaniu warunkowym do więcej niż 3?
Zaznaczasz zakres -> format -> formatowanie warunkowe -> wybierasz warunki (maks 3) -> wybierasz/tworzysz styl komórki dla danego warunku.
BTW, ktoś wie czy/jak można zwiększyć liczbę warunków w formatowaniu warunkowym do więcej niż 3?
Apache OpenOffice 4.0.1
Re: korelacja Pearsona
IMHO s/e/a/qdq pisze:[...]nazwałeś [...]
LibreOffice ma więcej.BTW, ktoś wie czy/jak można zwiększyć liczbę warunków w formatowaniu warunkowym do więcej niż 3?
JJ
LO (24.2|7.6) ∙ Python (3.12|3.11|3.10) ∙ Unicode 15 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
LO (24.2|7.6) ∙ Python (3.12|3.11|3.10) ∙ Unicode 15 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)