Czy pliki PDF czasem zwiększają swój rozmiar?

Użytkowanie edytora dokumentów
namini

Czy pliki PDF czasem zwiększają swój rozmiar?

Post autor: namini »

Znów napotkałem na ogromny problem.
Dokonałem już próby wysłania pierwszego pliku, ale instytucja powiadomiła mnie o problemie że mój plik jest zbyt duży, gdyż nie mieści się do 10 MB. U mnie jednak w komputerze pisze że plik ma 9 864 132 B (9,9 MB na dysku). Czy to możliwe że pliki PDF zmieniają swoją wagę na innych sprzętach, itp.?
Szukałem coś w sieci na ten temat i nie wiem czy poniższy artykuł nie wspomina coś o tym?

http://www.cvisiontech.com/reference/fi ... l?lang=pol

Jak mogę zmniejszyć rozmiar pliku, gdy skanowanie do pliku PDF

PDF zwykle rosną rozmiary za duże do wiadomości e-mail, dzięki czemu są prawie niemożliwe do akcji. Zdjęcia, pliki wideo i grafiki może potrwać dobrą ilość miejsca, pompowania pliki PDF na ponad 100 MB, gdy większość ograniczeń narzędzia e-mail jest 10 MB lub 15 MB. Skanowanych plików PDF są równie problematyczne, co niezbędne w celu zmniejszenia rozmiaru pliku podczas skanowania do pliku PDF.

W jaki sposób mogę zmniejszyć rozmiar pliku, gdy skanowanie do pliku PDF

rozdrabniania PDF jest w dwóch metod stratnej i bezstratnej. Tych dwóch metod pozwoli PDF mniejsze na różne sposoby. Stratną metodą zmniejszy PDF w celu zapewnienia jakości. Wszelkie zdjęcia lub pliki wideo w formacie PDF zostanie znacznie zmniejszone w celu zaoszczędzenia miejsca. Po wykonaniu konwersji jak to się zwykle zmiany w pliku PDF, takie jak JPG lub GIF.

Bezstratną metodą na zmniejszenie pliku, dobrze, ale będzie na bieżąco jakość obiektów w pliku PDF nienaruszone. Zaletą jest to, że plik pozostanie niezakłócona. konwersje plików jak to zwykle używają programów Winzip lub Winrar.

Rozwiązanie w celu zmniejszenia rozmiaru pliku, gdy skanowanie do pliku PDF

CVision Technologies udostępnia narzędzie sprężarki PDF dostępne w Internecie. Narzędzie to nie wymaga pobierania lub instalacji. Wszystko, co musisz zrobić, to przesłać zeskanowany niedawno PDF i będzie skompresować go dla Ciebie. Daje to narzędzie spróbować rozważyć zakup komercyjnych upgrade jeśli obsługiwać duże ilości plików PDF na co dzień.

P.S.

Dla przypomnienia zaznaczę że pewna instytucja wysłała mi następującą informację:

File attachment (10 MB maximum. File format pdf, doc, docx, txt or rtf ).
OpenOffice.org. 3.3.0. Apple - OS X
Smaigas

Re: Czy pliki PDF czasem zwiększają swój rozmiar?

Post autor: Smaigas »

Sam przez się plik PDF nie powinien się zmieniać. Jeżeli tak zachodzi, znaczy ktoś (coś) go zmienia. To może być "dobroczyniec", lub wirus. Na kąto twojei kwestii, to może być wynikiem różnego liczenia wielkości pliku przez różne systemy operacyjne komputera, trzeba by poanalizować na kilku plikach w różnych systemach operacyjnych (Windows, Linux, Android, MacOS). Druga rzecz wysyłka przez E-maila. Czy ograniczenie na wielkość pliku, czy na wielkość e-maila? W tym drugim wypadku, e-mail zawsze jest większy...
Version: 5.2.5.1 Build ID: 0312e1a284a7d50ca85a365c316c7abbf20a4d22
Windows XP PRO SP3
namini

Post autor: namini »

Smaigas pisze:Sam przez się plik PDF nie powinien się zmieniać. Jeżeli tak zachodzi, znaczy ktoś (coś) go zmienia. To może być "dobroczyniec", lub wirus. Na kąto twojei kwestii, to może być wynikiem różnego liczenia wielkości pliku przez różne systemy operacyjne komputera, trzeba by poanalizować na kilku plikach w różnych systemach operacyjnych (Windows, Linux, Android, MacOS). Druga rzecz wysyłka przez E-maila. Czy ograniczenie na wielkość pliku, czy na wielkość e-maila? W tym drugim wypadku, e-mail zawsze jest większy...
Smaigas, bardzo dziękuję Ci za pomoc. W mym przypadku chodzi o ograniczenie na wielkość pliku, a nie na wielkość e-maila.
Nie rozumiem co miałeś na myśli pisząc: ,,dobroczyniec".
Czy moje pliki PDF, mógłby ktoś jeszcze edytować?
Mnie ( zielonemu w temacie ) wydawało się że PDF to martwy dokument w którym nic nie da się zmienić.
Wirusa obawiam się bardzo, ale czy jest możliwe aby jakiś wirus w kilka minut zainfekował mój plik, który powędrował z e-maila z Polski do innego Europejskiego kraju?
No i z punktu prawnego, zastanawiam się czy mam prawo żądać że skoro u mnie plik waży 9,9 MB, to moja zapłata powinna wystarczyć bez względu czy dane biuro otrzyma większy plik?

Dziękuję za cenne informacje.

P.S.
A może gdybym wysłał moje pliki innym systemem, np. przez skype, to ważyły by tyle samo co u mnie ( bez zwiększania rozmiaru ) ?
OpenOffice.org. 3.3.0. Apple - OS X
Smaigas

Post autor: Smaigas »

PDF, w wiekszosci wypadkach jest statyczny. Chociaz jest oprogramowanie dajace mozliwosc PDF edytowac. Takze sa interaktywne formulaze w pdf (jezeli otwiera w przegladarce,sciagnij do komputera). Ma sie rozumiec, po zapisie ich rozmiar moze byc inny. Jabym myslal, ze wielkosc pliku jednak sie nie zmienia. Tylko kazdy liczy MB po ruznemu bo 10 MB to nie jes 10000KB, faktycznie to 10240 KB, kazdy system operacyjny komputeru, moze to wyswietlac dla uzytkownika po ruznemu.
Pozdrawiam
Witalik
P.S Wybacz za nie polski polski (w domu nie mam ustawionej polskiej klawiatury)
Version: 5.2.5.1 Build ID: 0312e1a284a7d50ca85a365c316c7abbf20a4d22
Windows XP PRO SP3
ODPOWIEDZ